Fransk løg suppe.
Bedre end franke hotdogs.
4 pers.
Suppen :
50g smør
oliven olie
1 kg løg
1 spsk sukker
5 fed hvidløg (fint hakket)
2 spsk mel
200ml hvidvin
1.3 liter kalve bullion
Brød :
4 skiver Franskbrød (Jeg brugte rugbrød uden ost da jeg ikke havde handlet ind til det.)Gruyere ost. så det dækker brødet.
Step by Step
1) Pil og hak løgene.
2) Smelt smørret sammen med olien i en størrer gryde med tyk bund.
3) Smid løgene i gryden og vend det hele i smørblandingen så det hele er dækket. Steg det i 10min med låg på. Rør hvert 3min, og sæt låg på igen.
4) Tilsæt sukkeret efter de 10min og rør det sammen, lad det stege i 20min mere til sukkeret har karamelliseret og løgene er helt gyldne og bløde.
5) Tilføj hvidløgene et par få minutter før de har fået de fulde 30min i alt og rør det sammen.
6) Drys melet ud over, og rør det sammen, hæld derefter hvidvinen i lidt efter lidt, så det kan nå at fordampe lidt efter lidt.
7) Når alt hvidvinen er tilføjet til retten, hældes bullionen i blandingen og koges ned i 20min.
8) 10 min før det er færdig tænd din ovn og gør brødet med osten klar til at blive grillet.
9) Server med det samme.
Ingen kommentarer endnu