Chili Kødboller med Caeser salat.

Baumkuchen (Træ kage)

Bær over med mig, dette er min første kage.

 

kage1Kagedejen :
4 hele æg
1/4 (125ml) mælk
2 sjat mørk rom
3/4 kop sukker
3/4 kop brunet smør
1/2 kop mel
vanilie ekstrakt

Chokolade glasering : 
1 kop mørk chokolade
1/2 kop mælk
en sjat mørk rom
2 spsk gelantine
1/2 kop water.

Step by step : 

1. Bland Æg, sukker, mælk, vanilie ekstrakt og rom i en glas/metal skål og pisk det sammen i et par minutter så alt det hele er mixet sammen.
2. Få en lille gryde op og koge med noget vand i, sæt skålen med kage mixturen over det kogene vand og rør i det i ca syv minutter eller til temparaturen når ca.50 grader.
(skålen må ikke røre vandet i gryden)
3. Hæld den varme væske over i en størrer skål og pisk det op i ca. 10-12 min så det vokser til tre gange sin størrelse.
4. Omkring fem minutter efter du har pisket det kan du begynde at indarbejde dit brunede smør.
5. Når piske processen er færdig hælder du melet i igennem en si. rør det stille ind i dejen så du ikke ødelægger strukturen.
6. Tænd din ovn på 250grader og find en kageform frem. Fedt kageformen ind i smør og skær et stykke stanniol tilpas så den passer bunden på kageformen. (for ikke at brænde toppen på kagen)
7. Hæld et tyndt lag i så det dækker bunden og smid den in i ovnen i to-tre minutter til overfladen er karamelliseret og gentag til du ikke har mere kagedej. (min ovn er virkelig elendig så den kunne ikke karamelliserer mine lag særlig godt. se bilag)
8. Når kagen er færdig få den ud af kageformen og lad den køle af i stue temperatur i minimum 30min. 
Imens vi venter på kagen har kølet af laver vi chokolade glaseringen.
9. Bland din mørke chocolate med varm mælk og rom til det er smeltet og uden klumper. lav gelantine massen i en lille kop ved siden af hvor du mixer vandet og gelantinen sammen og blander sammen med chokoladen.
10. Kagen er nu færdig kølet og du er klar til at hælde chokoladen ud over toppen og få rystet det plant ud over det hele.
11. Tid til at køle kagen ned igen i ca 15min eller til chokoladen har sat sig.


Enjoy.


KageTreecake

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili Kødboller med Caeser salat.